Start med et forbrukslån

Om du er ønsker å starte med et urbant jordbruk hvor du kan dyrke dine egne frukt og grønnsaker, så er det flere faktorer du bør ta hensyn til før du starter opp.

Å forstå motivasjonen din vil være nøkkelen til å holde fokus, jobbe hardt og til slutt lykkes med ditt egne urbane jordbruk. Noen ønsker å kunne leve av det gjennom både å forsyne seg selv med nødvendige matvarer, og samtidig kunne selge så mye videre at det gir en fullverdig inntekt til husholdningen. Mens andre kan ganske enkelt se det som en hyggelig hobby. Å finne ut hva som driver deg med å dyrke mat i den urbane gården din, vil hjelpe deg å holde deg motivert.

Å måle suksess vil være viktig for å prosjektet ditt bærekraftig. Hvis målet ditt er å være selvforsynt og samtidig håper å tjene penger, må du være realistisk. Selv veletablerte bybønder har strevd med å tjene penger de første årene. Den gode nyheten er at det er rikelig med bevis for at du kan lykkes både i å være selvforsynt og tjene penger på sikt. Urbant jordbruk kan i noen tilfeller gi en imponerende avkastning. I løpet av et godt oppdrettsår kan man produsere store mengder  frukt og grønnsaker og gi en seks ganger økonomisk avkastning etter å ha solgt varen.

Skaffe egenkapital

Men om du kanskje ikke har tilgjengelige midler for å starte opp ditt eget lille urbane bondemarked, så må du kanskje se på hvordan du kan skaffe de nødvendige pengene for å komme i gang. Selv om forbrukslån ikke er et lån vi anbefaler på lang sikt, kan det på kort sikt være den riktige løsningen for å få produksjonen i gang og begynne å tjene penger raskt. Da vil du få en inntekt som kan brukes til å investere videre samt betale ned lånet.

Økonomisk fleksibilitet

Den største fordelen med forbrukslån er den økonomiske fleksibiliteten det muliggjør. I stedet for å bruke måneder og år på å spare opp til å kunne begynne med ditt eget urbane jordbruk, kan du få et usikret lån på dagen hos en seriøs långiver. Kredittlån tillater forbrukerne å spre store kostnader i løpet av måneder eller år, slik at de ikke trenger å velge mellom å betale husleien eller å ha råd til å kjøpe nødvendig utstyr til din urbane bondegård.

Du kan sammenligne forbrukslån i Norge hos norskkreditt.no/forbrukslån.

Privat investering

Kanskje du ikke ønsker å involvere familie og venner i prosjektet, og slippe å be om et privat lån av dem? Forbrukslån gjør at du kan få tilgang til midler når det er nødvendig uten å måtte spørre familie eller venner for penger. Lån fra venner og familie kan forårsake uenigheter og dype sår, slik at det å ha kredittkort med kredittkortselskap eller långiver hjelper til med å redusere slike situasjoner og holde investeringene dine private.

Hvor mye egenkapital du trenger avhenger av dine egne mål og motivasjon for ditt urbane jordbruk. Man får kjøpt startpakker til noen få tusen kroner, men om du satser litt større må du regne med en utgift fra 10 000 kroner og oppover. Hvis du ønsker å selge varene på bondens marked, må du også ta høyde for utgifter til leie av bod, betalingsløsning, emballasje og lignende.